Historien om et lån

Historien om et lån

Hold da op… Sikke en historie jeg fik fortalt i sidste uge før påsken, da jeg tilfældigt rendte ind i en gammel bekendt far min tid i forsvaret. Vi smuttede lige ind på det lokale værtshus, og der fortalte han mig, hvad han havde bedrevet, siden vore veje skiltes udenfor Flyvestation Aalborg for mange år siden. Og det var altså lidt af en historie, han kunne fortælle.

Lad mig gengive hans beretning så korrekt, som min hukommelse nu tillader mig det:

Bent (det kalder vi ham lige her) havde startet et lille firma umiddelbart efter, han forlod forsvaret. I det firma solgte han udstyr til håndværkere af forskellig slags, og det gik faktisk ganske godt for ham i en periode. Men så fik han en stille periode, og det betød, at pengene begyndte at blive små for ham. I sin kvide valgte han at optage et lån hos nogle lånehajer, der opkrævede store renter – og det endte med at være ved at tage livet af ham. Han fortalte mig, at han bittert fortrød, at han ikke bare havde taget et lån på nettet (her) i stedet for. Det havde sparet ham for mange kvaler og mange renter.

Desværre for ham havde han ikke taget et lån det rigtige sted – nemlig her: Pengeinstituttet Trygt Århus med alt fra boliglån til kviklån uden sikkerhed.

Nå – men han kom efterhånden ud af det lån, og på det tidspunkt var hans firma oppe at køre igen, så alt var egentlig lykke og glade dage for ham. Men alt har jo en ende, og det havde de glade også for ham – i hvert fald for en tid. Bent kom nemlig i klemme i det juridiske system.

Der er jo ufatteligt mange muligheder for at komme i klemme generelt, ikke? Tænk blot på dem, der tager på ferier uden at tegne en rejseforsikring!

Beskyldt for skattesvig

Pludselig en dag stod han med en anklage for skattesvig hængende over hovedet. Han var 100% sikker på, at han var uskyldig, men Skat stod stejlt på deres, og de havde anmeldt ham til politiet. Der stod Bent så – med udsigt til en retssag, der sagtens kunne ende med fængsel for ham – og et firma og en familie i god drift.

Han havde følt sig meget ramt, men heldigvis for ham blev han sat i kontakt med en advokat i København, der er specialiseret i sager om netop skattesvig og anden økonomisk kriminalitet – Peter Blinkenberg. Her fik han holdt nogle møder med advokaten, og det viste sig, at det hele skyldtes bogføringen af de renter, Bent havde betalt til den der lånehaj. Jeg kan slet ikke forstå sådan noget med regnskab, så jeg kan ikke forklare præcist, hvad der var gået galt. Men heldigvis havde Bent entreret med den rigtige advokat. På dagen for retssagen møde han og advokat Blinkenberg op i retten, og i løbet af mindre end en halv time var det hele overstået.

Bent var frikendt 100%, og anklageren fik vist nok endda en lille påtale for dårligt udført research af dommeren. Det var i hvert fald, hvad Bent havde hørt.

Bents gode råd

Bent og jeg skiltes feter et par timer med en aftale om at ses snart igen. Inden vi gik hver til sit, sagde han: “Jeg vil give dig et godt råd med på vejen: Hvis du nogensinde bliver anklaget for noget, må du ikke spare på advokaten”. Og det har han jo ret i på flere fronter. Jeg har selv gjort samme erfaring, da jeg for nogle år siden skulle sælge mit hus i Hvidovre. Først da jeg smed den første ejendomsmægler ud og fik en aftale med Max Mardorf, skete der noget.

Læren må være: Det er dyrt at købe for billigt 🙂