Billigste flyrejser?

Billigste flyrejser?

Blikket er målrettet. Jakkesættet er stift. Slipset ligger i den lille taske. Lap toppen er naturligvis den sidste, smarte model. Skoene klemmer. Men det lader du som om, du ikke kan mærke. Du er på forretningsrejse. Skal til Frankfurt. Klokken er seks om morgenen. Du har brug for en kop kaffe – så intet giver dig en bedre følelse, end at kunne betale den med firmaets betalingskort. Du får din kaffe. Går målrettet hen imod gaten. Sætter dig. Drikker kaffen og lytter til musik, imens du lige tjekker dine mails. Du fandt en af de mange billige rejser til Frankfurt og fik lov til at komme med. Din chef er endnu ikke kommet ud til gaten, hvor I har aftalt at mødes.

Forventningens glæde

Du glæder dig til at vise samarbejdspartnerne i Frankfurt, hvad du kan. Indrømmet, et eller andet sted vil du gerne vise dem, at du kan mere end din chef. Det tør du bare ikke nævne for nogen. Det er forståeligt. Og jo, du kan godt lide følelsen af at have styr på tingene – både når du skal præsentere, og når du skal rejse. Du tjekker boarding passet igen og igen. Hvor bliver chefen af? Skulle I ikke lige afstemme, hvem siger hvad til mødet med tyskerne?

Din billige rejse har placeret dig bagerst i flyet. Det er du ikke helt tilfreds med, men hvad kan du gøre?

Anderledes med charterrejser

Det er jo ikke sådan en af de der charterrejser, du skal ud på, hvor du selv kan vælge, hvor du vil sidde i flyet. Og jo, du og din chef skal ikke bo på det samme hotel. Desværre. Det ville da ellers have været fedt, hvis I kunne dele to drinks ved hotellets bar, så I kunne lære hinanden bedre at kende. Men sådan bliver det ikke i denne omgang. Måske vil der være en mulighed for at høre lidt om hans rejsepræferencer i morgen – under frokosten. Det skal du lige have tjekket op på. Din chef er jo i virkeligheden en rar mand. Han smiler ofte – og taler ofte om sin familie med dig og dine kollegaer.

Hvis du bare kunne komme et lille skridt foran de andre, så kunne du måske få lidt mere fart på karrieren? Booker din chef selv sine charterrejser, ligesom du gør?

Kunsten at finde billige flybilletter

Bruger han kuponer og rabattilbud på hotelophold, hvis han selv arrangerer sine rejser og finder billige flybilletter online? Du har svært ved at forestille dig det. Alligevel finder du det interessant at få mere at vide om hans rejsevaner. Du vil gerne være lige som ham. Han er dit store idol. Det vil slet ikke undre dig, hvis han har det ligesom dig: Han kan godt lide at lede efter afbudsrejser, som fører ham hen til eksotiske steder. Enten til varme lande eller op til kolde.

Du ved, at du aldrig helt vil kunne nå hans standard. Men alligevel. Det bliver sjovt at tale om rejser med ham i løbet af de næste to døgn. Dog ikke forretningsrejser. Du ved nemlig godt, at dem hader han. Som pesten selv.