Den frygtede opdagelse

Den frygtede opdagelse

Alle forældre frygter den forfærdelige situation, hvor et af deres børn lander i et misbrug af hash eller stærkere narkotiske stoffer. Sådan er det, men de senere år er denne frygt blevet hundreder af gange mere reel for forældre i både land og by. Og det skyldes dels, at adgangen til selv yderst avancerede stoffer er blevet så nem, og dels at der blandt unge desværre er opstået en kultur, hvor det er OK at tage stoffer i weekenderne.Mange unge er så tumpede, at de tror, de kan styre et indtag af narko og hash.

Enhver med en smule intelligens ved dig, at det med kun at tage stoffer i weekenden er en stakket frist – snart er det en daglig foreteelse og et decideret misbrug, man er ude i. Og så er den sociale deroute en garanti.

Arbejdsgivere og narkoproblemer

Kun meget få (hvis nogen) arbejdspladser accepterer, at de ansatte tager stoffer – og med god grund. Et hvilket som helst misbrug af hash, amfetamin, speed, ecstasy m.m. ødelægger misbrugerens hjerne lynhurtigt og sætter dem ude af stand til at passe et job på forsvarlig vis.

Derfor benytter mange arbejdsgivere sig i dag af narkotest, der kan påvise, om en medarbejder eller potentiel medarbejder har et stofmisbrug. Det kan mærkes hos de virksomheder, der sælger narkotests, og det er et marked, der er så vel udviklet, at man i dag kan købe yderst præcise og nemme tests, der på et øjeblik kan give et definitivt svar på, om et menneske har benyttet sig af narkotiske stoffer. Faktisk er det også både nemt og hurtigt at teste med en såkaldt hash test – http://www.narkotikatest.dk/shop/hash-test-4c1.html – om der er rester af THC i kroppen. Der findes både spyttests og urintests.

Ingen virksomhed med respekt for sig selv kan tolerere et misbrug af hash eller narko hos medarbejderne – naturligvis. Der kan være medicinske årsager til at benytte hash som medicin, men så er det jo en anden sag, og så er der tale om en lægelig beslutning, der er dokumenterbar.

Hvad gør I på jeres arbejdsplads?