Fra en iselsker

Fra en iselsker

Når man er lige så vild med is som jeg er, så er man ligeglad om det er sommer eller vinter, når lejligheden byder sig så melder man sig på banen for at få en is. Det er selvfølgelig ikke alle is der er lige interessante, min kærlighed ligger hos den hjemmelavet kvalitets is som man kan få landet over i ishusene. Desværre så holder ishusene lukket om vinteren. Det giver iselskere som mig en udfordring, der har tvunget mig til at tænke i alternative baner, for jeg kan ikke skal gå en hel vinter uden en god is!

Hvilke muligheder er der så?

Der er faktisk ikke så mange muligheder, men de få muligheder der er åbner så også dørene. Den første mulighed er, at købe isen færdig. Den kan fåes i div. supermarkeder, det er en kedelig løsning og isen er ikke altid samme kvalitet, som den gode hjemmelavet is fra is husene.

Den næste og sidste mulighed er, at købe en ismaskine og så selv lave isen, det er her min kærlighed er landet. Det giver ikke kun mulighed for at lave is når lysten melder sig, men også for 100% selv at bestemme hvad man kommer i isen. Dermed kan jeg kontrollere at den ikke er fyldt med kedelige E-numre og andre tilsætningsstoffer som jeg forsøger at gå udenom.

Ismaskine med eller uden kompressor?

Da jeg først havde taget beslutningen om at købe en ismaskine startede jagten på den rigtige. Der er ret mange muligheder, og når man som mig ikke har specielt meget forstand på teknik, så har man brug for hjælp! Den hjælp fandt jeg på http://www.udstyrsguiden.dk/ismaskiner/, ikke fordi det skal handle om den hjemmeside i dag, men det hører jo til historien.

Sagen er den at der findes ismaskiner med og uden kompressor, da jeg fandt ud af det tænkte jeg “Og hvad er en kompressor?”. Det er i alt sin enkelthed en lille dims der sidder på ismaskinen, som hjælper med at lave den kulde der skal bruges for at alt det gode indhold går fra væske til is, med andre ord så køler den. Det er den samme løsning som du kender fra din køleskab.

Manden bliver glad til sommer

Min ægtefælder er ikke den store is spiser, i hvert fald ikke om vinteren. Om sommeren, når det er rigtig varmt, er der derimod ikke noget i vejen for, at han spiser en velfortjent is. Når jeg skriver vel fortjent så er det fordi han ofte forkæler sig selv (Jeg hjælper også lidt) når han har gået en tur med plæneklipperen. Det lyder så flot når jeg skriver gået en tur, for han gør egentlig ikke den store indsat, vi har nemlig sådan en robotplæneklipper, men hvert år går han lige en tur i haven med den for at sikre sig at den ikke slår bedene eller andre ting som den ikke skal. Jeg har ikke så meget forstand på det, men han siger at det er noget med de ledning der er gravet ned i haven.

Robotplæneklipperen var i øvrigt en jeg også fandt på en hjemmeside da han blev 30. Jeg havde slået mig sammen med alle vennerne og familien for at overraske ham med den selvkørende sag, og den blev han i sandelighed glad for. Det forstår man jo egentlig godt, for der går alligevel en del timer med at slå græsset henover en sommeren.