Find den rigtige rygsæk

Find den rigtige rygsæk

Vi mennesker har altid haft en trang til at udforske verden. Både på længere eller kortere ture, men fælles for det er at vi altid har skulle bruge noget at have vores ting i. De fleste bliver ofte introduskeret til rygsækken i sin dagligdag, allerede fra 6 års alderen, hvor de starter i skole. Fra dag et bliver den en fast følgesvend gennem livet. Hvis man er løber eller cykelrytter er det en noget anden rygsæk man skal have, det samme gælder hvis man skal på lange vandreture eller skal ud at klatre. Fælles for alle er at de skal bruge den rygsæk der passer lige netop til deres behov, og det er ikke ligemeget hvilken rygsæk de får.
På grund af den massive efterspørgsel af rygsække i forskellige afskygninger findes rygsække nu i alverdens designe, med alverdens funktioner. Der er derfor rig mulighed for at finde en rygsæk lige netop til ens eget behov.

Gør dine forventninger klare

Når du skal have dig en rygsæk er det meget vigtigt du gør dig klar, hvad dine forventlinger til rygsækken er og hvor mange penge du vil bruge. Er du løber eller cykelrytter skal du kigge efter en rygsæk der er special designet til at blive brugt med højpuls og en lav luftmodstand. Er du der imod en klatre skal du have en der sidder tæt på kroppen og fordeler vægten over hele kroppen. Hvis man der imod er en vandre der skal på lange vandreture, skal man over i en helt anden genre.

Ved at gøre dig klar over hvad du vil have, slipper du for at kigge mange hundrede rygsække igennem og begrænser derfor din søgen og energi til det du egentligt skal bruge.

Find den rette størrelse

Når man køber rygsæk skal man naturligvis have en i den rette størrelse. Det er selvfølgelig klart man skal en større rygsæk når man skal på en lang vandretur end hvis man skal ud at cykle. Der er dog en nem skala man kan følge.

En rygsæk med plads til 20-40 liter er god til dagture.
En rygsæk med plads til 40-60 liter er god når man skal rejse eller når man skal på en vandretur.
En rygsæk med plads til 60-120 liter er specielt god til ture eller rejser hvor man både skal have mad, telt og diverse udstyr skal medbringes.

 

Find noget ordentlig kvalitet. 

Hvis man skal have en vandrerygsæk skal man selvfølgelig have noget i ordentlig kvalitet. En vandrerygsæk kan godt være dyr og det er derfor vigtigt at undersøge hvad der er gode vandrerygsæk og hvad der er dårlige. En god vandrerygsæk er lavet i noget slidstærkt materiale som kan tåle at få nogle tæsk. Derefter skal materialet selvfølgelig også være vandtæt, sådan dine sager forbliver tørre og dit telt ikke er gennemblødt. Hvis den ikke er det og du allerede har købt din rygsæk, kan det være en idé at købe noget overtræk dertil, som holder det meste vand ude.

 

Hvis du har lyst at læse mere om rygsække så klik her