Store indkøb gjort lettere

Store indkøb gjort lettere

Jeg tror vi alle sammen har prøvet det med at skulle holde en børnefødselsdag, eller en anden familiebegivenhedhvor der bliver inviteret en masse gæster. Det er nogle gange et større stykke logistikarbejde at få købt ind til sådan et arrangement og ikke mindst have styr på hvad der skal bruges til hvilkemåltider og i hvor store mængder. Min kære hustru hun plejer altid at have en masse gule sedler, og på den måde forsøge at holde styr på hvad, hvornår, hvordan og hvorledes det hele skal hænge sammen.

Jeg er jo uden tvivl lidt af en hjemmegjort Excel ekvilibrist, og derfor så ser jeg rødt når jeg ser sådanne sedler og indkøbslister på gule sedler. Specielt fordi, det er kun mig der har kørekort i hjemmet – hvilket i praksis betyder at det altid er mig der skal ned og købe ind. Så står jeg dernede og fedter med gule sedler, som jeg ikke kan læse eller som er halvt tværet ud fordi de har været en tur i sneen udenfor.

Derfor insisterer jeg altid på at min hustru udfylder et excel ark til mig med hvad jeg skal købe ind. Det er jo ikke mere besværligt – hun står alligevel med hendes bærbare PC når hun skriver seddel – da hun jo også har opskrifterne der. Når listen er udfyldt så kræver det to tryk på knapper og at udfylde min mailadresse – så er skidtet sendt til mig. Det betyder i praksis at jeg kan stå nede i den lokale butik og hive min HTC telefon frem og så i øvrigt åbne den vedhæftede Excel fil på telefonen. På den måde så har jeg en fuldstændigt klar liste og endnu bedre – jeg kan krydse af efterhånden som jeg når igennem listen. Så min slidte hjerne ikke behøver spekulere på hvor langt jeg er i processen.

En eller anden dag så burde jeg lave en tegning over den lokale butik – indkøbssedlen den også bliver sorteret efter, hvor det står i butikken. Det er måske lige at gå lidt over stregen – men kunne faktisk være meget fedt.

Faktisk burde det kunne tages meget videre, hvis officepakken udnyttes mere optimalt i den her sammenhæng – for en ting er indkøbssedlen, men hvad med opskrifterne. Det skulle man egentligt lægge i en lille Access database så der altid var styr på dem. Det er nu heller ikke svært at lave, men det vil bare kræve ret meget energi at få det opdateret med alle de opskrifter vi bruger. Desuden så har jeg en stærk fornemmelse af det ikke vil blive brugt når det endelig kommer til stykket.

Det er meget fedt for mig at benytte officepakken på den måde. Noget af det virker måske lidt som overkill – men jeg lærer rigtigt meget om at bruge programmerne fuldt ud. Jeg lærer eksempelvis en masse formler, som jeg på sigt også sagtens kan benytte i forbindelse med mit arbejde – men som det er bedre jeg eksperimenter med hjemme først. Jeg er dog endnu ikke gået i gang med VBA programmering i hverken Excel eller Access – men mon ikke snart det kommer?

Så jeg kan varmt anbefale at bruge programmerne lidt i hjemmet også – det er fantastisk læring.