Energidrik med maltodextrin

Energidrik med maltodextrin

Udholdenhedsatleter har igennem mange år anvendt energidrik med ting som maltodextrin, dextrose osv., og med god grund. Kulhydrater er den primære energikilde for udholdenhedsatleter. Men kulhydratpulver ikke kun for udholdenhedsatleter. Et kulhydratpulver med maltodextrin kan være et glimrende kosttilskud for bodybuildere og styrkeatleter.

Der er som sagt rigtigt mange udholdenhedsatleter som anvender kulhydratpulver med maltodextrin, i forbindelse med deres cykling, løb, triatlon osv. Når man har lange træningspas, så er der en udtalt risiko for at man løber tør for kulhydrater, og det er derfor en god ide at have en kulhydratpulver drik med, som indeholder maltodextrin, da man så kan drikke den løbende under træningen, og derved undgå udtrætning. Men kulhydratpulver med maltodextrin hjælper ikke kun under selve træningen. Kulhydratpulver med maltodextrin hjælper også med til at øge restitutionen, hvis man drikker en kulhydratpulver drik med maltodextrin lige efter træning.

Og det er netop det som gør kulhydratpulver med maltodextrin til et relevant kosttilskud for bodybuildere og styrkeatleter. Når man har gennemgået et hårdt vægttræningspas, så skriger kroppen på næring lige efter træning. De fleste ved godt, at det er vitalt at indtage protein lige efter træning, hvorfor mange drikker en whey proteinpulver shake lige efter træning. Men det er mindst ligeså vigtigt, at man får sig nogle kulhydrater, og det behov kunne man dække med kulhydratpulver med maltodextrin.

Man tager bare sit whey proteinpulver, og blander det op med en passende mængde kulhydratpulver med maltodextrin, og tilsætter så vand på normal vis. En passende mængde kulhydratpulver med maltodextrin vil ligge meget tæt på et 1:2 forhold. Hvis man drikker en proteinshake efter træning, som indeholder 35 gram protein, så vil det være meget passende med en mængde kulhydratpulver med maltodextrin, som svarer til omkring 60-70 g. kulhydrater.

Grunden til at det er så vigtigt, at man får en god portion kulhydrater efter træning skyldes, at kroppens glykogen depoter er drænet, og jo hurtigere man får dem fyldt igen, jo bedre forløber restitutionen. Så det har simpelthen en restitutions øgende effekt, hvis man efter træning indtager kulhydratpulver med maltodextrin sammen med sit whey proteinpulver.

Når man blander sit whey proteinpulver med kulhydratpulver med maltodextrin, så har det samtidig den fordel, at det sænker risikoen for at ens proteinpulver bliver brugt som energi. Det har simpelthen en protein beskyttende effekt, når man indtager kulhydratpulver med maltodextrin sammen med sit whey proteinpulver.

Som man kan se, så er kulhydratpulver med maltodextrin ikke kun et kosttilskud for udholdenhedsatleter. Kulhydratpulver har i høj grad også relevans for bodybuildere og andre styrkeatleter. Man sikre sig ikke kun, at ens glykogen depoter fyldes efter træning, det har også en direkte positiv effekt på restitutionen, samt hæmmer nedbrydelsen af protein. Derudover stimulere kulhydrater frigørelsen af insulin, og insulin er et anti-katabolsk hormon, som hæmmer kortisol produktionen. Man får derved sat gang i de anabolske processer lige efter træning, så musklerne har en mulighed for at vokse sig større og stærkere. Så næste gang du investere i en ny omgang whey proteinpulver, så overvej, om du ikke også skal have en bøtte kulhydratpulver med maltodextrin med oveni.