Hvad koster LEI?

Hvad koster LEI?

Den nye økonom nede i regnskabsafdelingen er skrap. Hun har skåret en del af vores budget til overheads væk, så vi må klare os for halvdelen. Hun har dog sagt, at vi nok skal få vores budget tilbage, det er bare for en tid, indtil firmaet kommer på fode igen. Det har jo været en meget svær periode lige siden marts. Det bliver svært at køre vores afdeling med så få penge. Men vi klarer det. Det skal vi bare. Sådan er det. Firmaet kom ind i en meget dårlig storm, da Corona-krisen brød ud. De havde lige fået deres Lei nummer og havde købt aktier, som selvfølgelig faldt gevaldigt i pris.

Hvor er LEI billigst?

Jeg kan huske, at jeg havde hjulpet dem med at finde den billigste Lei kode pris, så de kunne komme i gang. Det var på den tid meget spændende, og firmaet havde store forventninger. De fandt i øvrigt denne her: https://leiprices.com/?lang=da Ingen kunne forudse, hvad der ville ske med den, der Covid-19. Det var jo langt væk. I Kina et eller andet sted. At det skulle gå så hurtigt, og den danske økonomi skulle gå i stå, var slet ikke på tale. Men det skete og firmaets ledelse, så at deres investeringer røg ind i et nedadgående styrtdyk. Det medførte nogle fyringer. Desværre. De, som blev fyret, har dog fået besked om, at hvis firmaet overlever, så vil de kunne få deres stillinger tilbage.

Brug for at tjene penge

Nu er det jo bare sådan, at folk har brug for at tjene penge. Der skal betales boliglån og billån. Familien skal have mad og tøj på kroppen. Abonnementer skal betales. Og jeg ved, fordi jeg taler med nogle af dem, der mistede deres job, at de har søgt andre steder hen. Nogle af dem har fundet et nyt job. Andre leder stadigvæk. Og de, som stadig leder efter job, har ikke lyst til at komme tilbage til firmaet. Ikke fordi firmaet som sådan er dårligt, mere, fordi de blev så skuffede over, at firmaet ikke tog sine forholdsregler i tide. De kunne have solgt aktierne igen, da de så, at situationen forværrede sig. Det gjorde de ikke.

Forstår det godt

Personligt kan jeg godt forstå dem. Og jeg kan da også se, at på langt sigt er det et stort sår for firmaet, at de har mistet / fyret gode medarbejdere, som nu ikke har lyst til at komme tilbage. Det vil tage tid for firmaet at finde nye medarbejdere med de samme kompetencer. Og min simple logik fortæller mig, at det vil påføre firmaet ekstra udgifter. Tiden, der vil gå, indtil de finder nye medarbejdere, kan blive lang. Og det betyder, at der vil gå længere tid, førend firmaet kommer tilbage til den situation, som det var i, før krisen brød ud. Også selv om det ser ud, som om at aktierne nu stiger i værdi igen.Og koderne skal fornys selvfølgelig.

Gad vide, om firmaet har solgt dem, eller om de har holdt skansen, og vil kunne se, at de alligevel har lavet nogle gode investeringer. Jeg må indrømme, at jeg er nysgerrig. Men jeg tør rent ud sagt ikke spørge af skræk for at få at vide, at de har mistet mange penge.