Københavnske oplevelser

Københavnske oplevelser

Min hverdag er ret kedelig. Jeg går på arbejde. Passer på mit arbejde. Gør, hvad jeg skal. Går hjem igen og passer mig selv. Laver mad til mig selv. Og giver hunden dens mad. Går en tur med den. Og så hjem igen. Sådan er det hver dag. En rutine. Som, når jeg skriver den ned, ikke er spor spændende. Nogle gange går jeg på internettet og ser forskellige videoer på YouTube. Efter et par timer med videoer på YouTube bliver det også kedeligt. Men på det tidspunkt er det som regel sengetid. Så jeg går i seng og læser i min bog. Falder i søvn. Og næste dag er det så det samme igen.

Fest med teambuilding

Derfor nyder jeg det meget, når der sker noget. Fx her i sidste uge, hvor vi – hele firmaet – var blevet inviteret til sensommerfest. Det startede med, at vi mødtes kl. 10 om morgenen. Vi skulle lave noget teambuilding, fordi ledelsen gerne vil have, at vi bliver bedre til at kommunikere med hinanden. Så vi blev udsat for noget, de kaldte for highlandgames. Det var sådan forskellige aktiviteter, hvor vi skulle lege, at vi er skotter oppe i The Highlands. Og jo – det kan man sagtens forestille sig, selvom det forgår som københavnsk teambuilding!
Det var en blanding af holdkonkurrencer og individuelle konkurrencer. Jeg var god i den konkurrence, der handlede om at kaste med gummistøvler. Jeg indrømmer, at jeg klokkede gevaldigt i det, da vi havde en holdkonkurrence, hvor vi skulle trække i tov. Jeg faldt. Og det ødelagde meget for resten af mit hold. Men de tilgav mig.

Ægte sjov teambuilding

Det var faktisk en dag med masser af sjov teambuilding, og jeg må indrømme, at jeg kom hjem med en følelse af at være en del af en helhed. Og jeg vil lige sige, at det har fået gjort mig opmærksom på, at jeg ikke behøver at gemme mig i min rutine. Jeg opdagede jo, at mange af de mennesker, jeg arbejder sammen med, er rigtigt søde, og gerne vil være sammen med mig. Jeg har opdaget, at jeg ikke behøver at være så genert. Jeg må gerne sige min mening. Det bliver værdsat. Og ved du, hvad? Det er en befrielse at opdage sådan noget. Jeg har ligesom fået blod på tanden igen. Jeg tør igen sige min mening. De andre hører på mig. De svarer mig – og jeg lytter til dem.

Udbytterig oplevelse

Det korte af det lange er, at det teambuilding kursus, som ledelsen gav os, har givet os en masse. Vi har fået en meget sjovere hverdag på jobbet. Og ja, vi kommer ind i konflikter. Men vi kan finde ud af at løse dem. Og de konflikter kan sommetider være kilde til nye idéer. Er der noget mere værdifuldt? Jeg tror det ikke. De nye idéer er jo det, der driver virksomheden frem.Det var både sjovt og professionelt på én gang!

Jeg ville ønske, at jeg havde haft alle de tanker for lang tid siden. Jeg ville ønske, at jeg havde mod til at tage konflikterne i stedet for at lulle mig ind i min lille hverdagsrutine. Ledelsen af firmaet skal have en mail fra mig i morgen. Jeg vil bare gerne sige tak, fordi de har taget initiativet til, at vi har fået en meget bedre arbejdsplads.