Motion handler ikke om at tabe sig

Motion handler ikke om at tabe sig

eller det gør det ihvertfald ikke altid. For mig handler det ganske enkelt om velvære i mit daglige virke som underviser på diverse excel kurser og visio kurser. Som sagt så er jeg underviser og det vil sige jeg står i kursuslokalet dagligt og har egentligt ikke mange minutter hvor jeg bare kan sætte mig ned og slappe af i løbet af dagen. Det betyder at jeg i mange år har gået og tænkt på at jeg da fik motion nok, og dermed fik jeg ikke motioneret når jeg kom hjem om aftenen. Jeg sad bare på min stol og slappede af – for jeg var jo så udkørt efter kurset. Pludselig en dag fik jeg en brat opvågning – da jeg røg afsted på sygehuset med en masse hjerteflimmer og der var en langt efterspil med en masse bøvl med hjertet. Det gav mig pludselig et andet syn på sagen – for nu skulle der da til at ske noget drastisk i mit liv.

Min hustru har en bror der træner meget og ved en masse om muskler, hvordan de er opbygget og ikke mindst hvordan man træner sin krop på en hensigtsmæssug måde. Jeg fik fat på ham og vi snakkede om, hvad der skulle til at min 34 årige slidte krop den kom igang igen. Han fik sat et lille og meget realistisk program sammen. Det skal dog lige siges, at det var kun i teorien det var realistisk. For da jeg skulle til det første gang – der viste det sig lynhurtigt at det med at gøre de øvelser det var sværere end jeg havde regnet med. Eksempelvis at tage 10 armbøjninger. Det var noget af en udfordring for mig.

Jeg gik nu på med krum hals og det gik faktisk over al forventning. Stille og roligt derudaf der fik jeg sat flere og flere mål på. Jeg svømmede, løb eller cyklede mindst 4 gange om ugen og min krop føltes konstant slidt. Omvendt så kunne jeg også begynde at se der skete noget med kroppen. Min lille nørd top mave den blev mindre, musklerne blev mere markeret og jeg følte en hel anden appetit. Det der var sværrest for mig var at begynde at løse var udholdenhed. Jeg kunne ikke gennemføre 3. km løb og jeg synes det var for hårdt og det var faktisk også ret demotiverende – for jeg følte det gik meget langsomt frem og når jeg endelig var kommet lidt frem. Så skete der et tilbageslag så jeg igen kom langt ned i distance.

Det ændrede sig for 3 uger siden da jeg sammen med min hustrus bror var på træningsweekend. Her skulle vi snakke om mine øvelser, han skulle se på om jeg gjorde det korrekt og ikke mindst udfordre mig lidt i både tanke og fysik. Det var en super fed weekend – og meget meget hård. Det bedste ved weekenden var at vi var ude og løbe og her fik han sat lidt mere skik på mit tempo i løbet – det betød der at jeg kunne gennemføre 9.5 km løb og at jeg idag alene kan gennemføre 8 km uden at være helt ødelagt bagefter.

Så idag sidder jeg faktisk og er ret stolt over at jeg dyrker så meget motion – og jeg håber det holder ved så jeg også i fremtiden kan være frisk, topmotiveret og glad når jeg skal ud og afholde kurser.