Vægttab er en hård kamp og evig slankekur

Vægttab er en hård kamp og evig slankekur

Hvis du gerne vil tabe dig er det første skridt at komme i den rette stemning, eller nærmere den rette motivation for at gøre det. Det er nogle dybtsiddende dårlige vaner der skal brydes, således man man slippe af med de overflødige kilo.

Kulhydrater er ikke usunde

Generelt set er kulhydrater dårlige når man er på slankekur. Kulhydraterne sætter sig som fedt på kroppen, når de ikke bliver forbrændt, som ved eksempelvis motion. Når man så har et stillesiddende arbejde som de fleste danskere har, kan det være svært at få forbrændt alt den energi man indtager i løbet af en dag.

Kulhydrater kan godt være det rigtige at spise i visse tilfælde. Hvis man dyrker meget motion er det vigtigt at spise mange kulhydrater således man over tid kan dyrke mere motion og blive bedre til dette. Kulhydrater er nøglen til eksempelvis at kunne løbe længere. Så hvis de er målet at blive bedre til eks. at løbe skal man ikke gå på slankekur og skære ned på kulhydraterne.

Kulhydrater og slankekuren

Kulhydrater kommer i to forskellige varianter, hurtige og langsomme. De hurtige kulhydrater findes i pasta, ris, hvidt bød osv. mens man finder langsomme kulhydrater i bønner, linser og kikærter. Forskellen på de to typer er den måde de giver energi til kroppen på. Hurtige kulhydrater brændes hurtigt af og frigører deres energi over kort tid, det gør at kroppen hurtigt er tilbage og gå tomgang, hvor den ikke forbrænder noget. Langsomme kulhydrater derimod er længere om at frigøre deres energi og giver en jævn forbrænding over lang tid. Den langsomme forbrænding er at foretrække frem for den hurtige, da det gør at man bruger energi så længe man forbrænder.

Tab dig med kulhydrater

Hvis du vil tabe dig er det derfor vigtigt at du har en kostplan for din slankekur og beslutter dig for at tabe dig. Bønner og linser er samtidig en billig slankemad som ikke kun vi lfå dig ned i vægt, men også give dig mad for nogle få kroner pr. måltid.

For at tabe sig er det ikke kun kulhydrater der er af betydning, det er hele dit måltid. Eksempelvis kan du spise nok så langsomme kulhydrater, men hvis du spiser McDonalds burgere og andet ved siden af, kan det ikke opveje hinanden. Der for er det vigtigt at man spiser noget man bliver mæt af og som hjælper dig med at tabe dig yderligere. Her er bælgfrugter og kål helt klart nummer et. En omgang grønne bønner eller blomkål sammen med noget magert kød eller æg til dit måltid, så er du oppe på at kunne tabe omkring 10 kilo om måneden.

Motion er for tabere!

Nu skal tabere i denne sammenhæng ikke betyde noget negativt, der er derimod tale om et ordspil om at dem der taber sig mest er dem der også dyrker lidt motion. Det er simpel regning, jo mere energi man forbrænder jo mere taber man sig, og ved at dyrke motion får man pulsen op sammen med forbrændingen. Det er en god måde lige at forbrænde det ekstra, så man kan komme lidt længere ned i vægt. Det er samtidig en rigtig god vane og generelt er det meget sundt.

En anden indgangsvinkel med stor succes er den, du kan lære på Slankeskolen.