Vægttab er mere end motion og tunge vægte

Vægttab er mere end motion og tunge vægte

Når jeg snakker med folk som gerne vi tabe sig, så hører jeg oftest at de skal dyrke en masse motion og spise sundt. Det er da også en rigtig god start. Men fælles for de fleste jeg har snakket med, så holder det ikke mere end nogle få måneder, da de presser sig selv alt for hårdt, så de ikke kan stå for det psykiske i længden.

Vægttab er en længerevarende proces

Når man skal tabe sig, så handler det ikke om at man skal smide en masse kilo, ved at sulte sig selv eller tage nogle mirakelpiller. Bevares du kan sagtens tabe nogle kilo ved slet ikke at spise, det vil så have nogle negative bivirkninger. Dertil kommer at du vil tage kiloene ligeså hurtigt på igen, som du tabte dem, resultatet vil blive du ender på nøjagtigt samme vægt. Mirakelpiller som jeg plejer at kalde slankemidler, virker for det meste ikke. Jeg skal ikke afvise at der skulle være nogle præparater på markedet som rent faktisk virker, men de vil have samme virkning som at sulte sig selv, man vil tage kiloene på efterfølgende.
Nej glem alle genvejene og koncentrer dig om at få opbygget en livsstil, du mener du kan holde fremadrettet.

Kosten – Sammensætning og vægt

Det er klart at kosten betyder rigtigt meget når man snakker omkring vægt. Mange har bare den tilgang at så længe man spiser sundt så skal man nok tabe sig. Men en ting som er næsten lige så vigtigt er hvor meget man spiser. For ligegyldig hvor sundt noget er, så feder det hvis man spiser det i for store mængder. Det er derfor vigtigt man har kontrol over hvor meget man spiser. Man kan stille det meget simpelt op: Spiser man flere kalorier end kroppen har brug for, vil man tage på i vægt. Spiser man mindre end kroppen har brug for, så vil man tabe vægt.
Dette kaldes ligevægtsindtaget. For at finde sit ligevægtsindtag kan man veje sin mad med en køkkenvægt, og plotte det ind i et skema og regne ud hvor mange kalorier de forskellige ting indeholder. Det er klart det er tidskrævende, men det kan være en rigtig god måde at finde ud af hvor meget man ca. skal indtage. Udover at veje hvad man indtager, så skal man sørge for at veje sig selv, på samme tid af døgnet hver dag. På den måde kan du se hvordan din vægt bevæger sig, alt efter hvor mange kalorier du indtager. På den måde kan du regulere dit kalorieindtag indtil du holder vægten, så har du fundet dit ligevægts indtag.

Motion – energi og vægttab

Motion har mange positive bivirkninger og er en rigtig god ide, om man vil tabe sig eller ej. Men er man på slankekur så kan det hjælpe med at forbrænde kalorier og give en noget mere energi, hvilket også er super vigtigt hvis man skal kunne overvinde sin nye livsstil. Kommer man først ind i en sådan rytme er man rigtigt godt på vej mod et liv, med mere energi og en sund kropsvægt.