Spændende USB sticks til firma

Spændende USB sticks til firma

For omkring 6 eller 7 måneder siden købte jeg mig en USB stick. Det var egentlig ikke, fordi jeg havde nogen egentlig plan med at købe den – jeg var bare faldet over den på internettet, og den var ikke særlig dyr. Og så syntes jeg, at den så rigtig sød ud: den var nemlig udformet som en lille ugle, og man kunne sætte en kæde eller en lædersnor i den og bruge den som smykke. “Smart,” tænkte jeg, lagde den i indkøbskurven og klikkede på “Gå til kassen”.

Der gik ikke mere end to dage, så modtog jeg min nye USB stick med posten. Jeg pakkede den hurtigt ud og var godt tilfreds. Jeg så den stadig mest som et sjovt og sødt smykke, og gik straks ind og fandt en passende kæde frem i mit smykkeskrin. Kæden passede perfekt til min USB stick, og så havde jeg fået mig et helt nyt og anderledes halssmykke.

Siden har jeg gjort det til en vane at have min USB stick på hver dag – eller som jeg selv kalder den: “min lille ugle”. Når jeg gør mig klar til at tage på arbejde om morgenen, efter badet og morgenmaden, tager jeg kæden med USB sticken ned fra den krog, hvor den hænger om natten, tager den om halsen – og så er jeg klar til at tage afsted.

Hvad jeg ikke havde regnet med, var den praktiske gevinst ved “min lille ugle”. Egentlig havde jeg jo blot tænkt mig at købe en sjov og anderledes halskæde, men det har vist sig, at USB sticken er en rigtig god hjælp i min travle hverdag.

Jeg har mit eget lille firma med 8 tilknyttede freelancere. Vi arbejder indenfor reklamebranchen, og i den branche fylder de filer, som man arbejder med, ofte rigtig meget. Og det kan – som bekendt – give problemer med filudveksling. Man kan jo ikke bare sådan uden videre sende tunge billed- eller trykfiler via mail, og det har ofte givet os noget besvær i dagligdagen.

Firmaets tilknyttede freelancere arbejder primært på deres egne Macbooks, som de tager med på kontoret. Vi er derfor ikke tilknyttet nogen fælles server. Når vi har brug for at sende filer til hinanden, har det derfor tidligere været nødvendigt at uploade via ftp, da vores mailsystem ikke tillader vedhæftede filer, der fylder mere end 10 MB – og dét rækker ikke langt i den grafiske verden! Så det gav en masse bøvl og besvær. Men med min USB stick går det meget nemmere. Min USB stick har nemlig en langt større kapacitet, så nu bruger vi ofte den til filudveksling. Når vi skal flytte en fil fra én computer til en anden, så er det pludselig enkelt og hurtigt: Vi plugger bare lige min USB stick i computeren, kopierer filen eller filerne over og så er det hele lige til at flytte over til en anden computer for korrektur eller viderebearbejdning. Så jeg er blevet rigtig glad for “min lille ugle”.