Vægbeslag til fladskærmstv

Vægbeslag til fladskærmstv

Det var ret beset indkøbet af en ny sofagruppe med en trepersoners sofa, to magelige lænestole samt et nyt sofabord, der gav min kone ideen til, at der skulle møbleres helt om i vores stue. Det havde jeg for så vidt ikke noget imod, men jeg blev lidt betænkelig, da hun nævnte, at vores gode, gamle fjernsyn altså ville være i vejen, næsten uanset hvordan vi stillede de øvrige møbler.

Sagen er, at vores fjernsyn efterhånden har nogle år på bagen. Da vi købte det, var det et af de største, man kunne få på markedet, men det er også et stort skrummel, som sammen med det tv-bord, det står på, fylder et helt hjørne af stuen.

Min kone sagde lidt forsigtigt, at det jo ville være meget lettere at møblere stuen, hvis vi havde haft et fladskærms-tv, der bare kunne hænges op på væggen og ikke fylde noget som helst på gulvet.

Jeg krummede tæer en smule, for vi havde lige brugt et par snese tusinde kroner på de nye møbler, men på den anden side kunne jeg godt se, at min kones havde ret med hensyn til møbleringen.

Så det endte med, at vi tog i byen for at finde en fladskærm, og vi valgte en på 40 tommer, som er temmelig meget mere end vores gamle fjernsyn, men jeg kunne konstatere, at det nye faktisk var en del billigere end den pris, vi havde betalt for det gamle for 12 år siden.

Vi  skulle så også have et vægbeslag, så vi kunne sætte den nye fladskærm op på væggen. Ekspedienten nærmest pralede af, at forretningen havde alle tænkelige former for tv ophæng, så det ville blive nemt at finde et, der passede til vores behov.

De havde i forretningen en pænt stor sektion af en væg fyldt med en række forskellige ophæng, som vi fik demonstreret. De simpleste var af en type, der ville få fjernsynet til at hænge på samme måde som et maleri på væggen, mens andre gav muligheder for at dreje skærmen, alt efter hvor man vil sidde og se fjernsyn.

Den slags muligheder havde jeg ikke tænkt på i forvejen, men vores hjem er sådan indrettet, at der er åben forbindelse mellem vores køkken/alrum og selve stuen. Det kunne give os chancen for også at følge med på tv-skærmen, mens vi sidder og spiser, og det syntes jeg faktisk var en god ide. Og det der med at spise og lave mad sammen er dælme vigtigt for os. Vi har i øvrigt også lige købt en elektrisk sæbepumpe til køkkenet.

Derfor koncentrerede vi os om de tv vægbeslag, der har en slags saksefunktion, så skærmen kan trækkes lidt ud fra væggen og derefter drejes til begge sider eller for den sags skyld også vippes omkring den vandrette akse.

Vi købte fladskærmen og det meget gedigne ophæng, og i dag kom så en montør fra forretningen med tingene. Jeg havde nemlig besluttet at betale mig fra opsætningen af sikkerhedsmæssige grunde. Når vi nu havde ofret en hel del tusinde kroner på den nye fladskærm og vores fladskærm vægophæng, ville jeg også gerne være sikker på, at det blev sat professionelt op, og det ser ud til at være tilfældet.