Udskiftning til Rationel

Udskiftning til Rationel

Vi har boet her i vores dejlige hus i næsten 30 år. Vi købte det, lige efter at vi var blevet færdige på universitetet, og havde fået vores første jobs. Vi har ikke så langt igen, så har vi betalt vores realkreditlån ud. Banklånene er allerede betalt. Og siden vi købte huset, ja, så er friværdien i det steget gevaldigt. Det frigør os på mange måder. Og det gør også, at vi stille og roligt kan få lavet nogle forbedringer i huset. Vi vil blive boende her, så længe vi kan. Og lidt modernisering skader ikke.

Nye vinduer

Et af projekterne, som vi vil tage fat på, når vejret bliver lidt bedre, er at få sat nye vinduer i overalt. Vi kan godt se, at hvis vi gør det, så vil vi også få mulighed for at få isoleret lidt bedre omkring vinduesrammerne, så det ikke trækker så meget.
Vi har forsøgt at regne lidt på, hvad sådan en udskiftning af vinduer vil koste os. Derfor har vi søgt på nettet efter priser. Du ved, man går på Google for at finde svar. Jeg startede med at søge efter ”Nye vinduer Sjælland», men kom ikke så langt med den søgning. Min mand, som er noget bedre til at arbejde med sin computer, end jeg er, gik så ind og søgte lidt mere specifikt: ”Rationel vinduer Sjælland”. Han fandt et par sites, der angav budgetter – det bedste bud på Rationel var helt klart https://skift-vinduer.dk/rationel/ . Men han fandt ikke specifikke priser. Han prøvede også med ”Velfac vinduer Sjælland” Samme resultat.

Hvad er bedst?

Jeg spurgte ham om, hvorfra han vidste, at han skulle søge efter henholdsvis Velfac og Rationel vinduer. Han fortalte mig, at det var bare firmanavne, han kunne huske fra sine besøg nede i byggemarkedet. Det var ikke noget med, at han havde en specifik præference for det ene eller andet firma. Det var bare noget, han kunne huske.

Ok, han har klæbehjerne. Og han savner måske at kunne komme ned til byggemarkedet. Han kan jo godt lide at gå og nørkle med et projekt her i huset. Fx er det ham, der har sat klinkerne op nede i badeværelset i kælderen. Han har også selv sat ventilatoren op dernede. Han er ret god til den slags. Ok, han har fået hjælp af en af sine gamle klassekammerater fra folkeskolen, som er murer. Men alligevel. Han fik da slebet trægulvet ude i køkkenet uden hjælp. Og det ser virkeligt flot ud igen. Det ser faktisk ud, som om at det er helt nyt.

Brug for professionelt vinduesfirma

Men den der med selv at skifte vinduerne tror jeg ikke, at han tør kaste sig ud i. Det er jo nok noget med, at man er nødt til at slå nogle mursten itu og få dem sat i, så vinduet kan passe ind. Det kræver en del teknisk snilde, tænker jeg. Og jeg vil tro, at han er enig med mig i, at så dygtig er han ikke som murer og vinduesmontør. I første omgang skal vi lige have fat i et professionelt vinduesfirma. De må da kunne give os en idé om, hvad projektet vil koste – bare sådan cirka.