Aktiv sportskvinde

Aktiv sportskvinde

Når man er aktiv sportskvinde, så er det altså svært at vænne sig til, at man ikke kan komme til træning. Jeg kan i hvert tilfælde ikke vænne mig til det. Jeg går stadig rundt med den her trang til at komme ned på ridebanen og få sadlet op. Men vi må ikke. Vi har fået forbud imod at ride på vores heste. Vi må gå ture med dem. Men vi må ikke sætte os op på dem. Hvorfor? Fordi, sådan som situationen er lige nu, så vil myndighederne – vores forbund altså – ikke risikere, at der sker en rideulykke, som kan føre til, at vi optager en hospitalsseng. Godt nok har vi et godt helbreds- og sygehussystem her i landet, men alligevel.

Forståeligt nok

Det er forståeligt. Coronavirussets ofre får højeste prioritet. Forstået. Men alligevel. Det er virkeligt fristende at sadle op og ride en tur ud over markerne. Bare i skridt. Foråret er jo i fuldt flor, hestene er glade og friske. Men vi må holde os selv i tøjlerne. Netop fordi hestene er meget friske og forårskåde. Der kan nemt ske en ulykke. Og det er ikke sjovt at ligge under sin hest i mudderet med en alvorlig hjernerystelse og en skade i ryggen. Tro mig. Jeg har prøvet det.

Det var for en del år siden. Jeg lå lige pludselig på ridebanen med min træner ved siden af mig, som råbte op, om at vi skal have en ambulance – hurtigst muligt. En alvorlig hjernerystelse og en fraktur i en ryghvirvel. Det var ikke sjovt at ligge på hospitalet i flere uger. For det første, så kunne jeg jo ikke komme ud til hestene. Jeg savnede virkeligt køreturen fra København, hvor vi bor op til Fredensborg, hvor mine heste bor. Dernæst, så er det altså meget – ja utroligt – kedeligt at ligge på et hospital. Det er jo ikke et hotel, hvor man selv vælger at blive liggende i sin seng.

Genoptræning

Og det her med at komme i genoptræning bagefter var heller ikke sjovt. Min mand gjorde heldigvis en del af hjemmearbejdet. Han var på nettet for at lede efter terapeuter. Han søgte på ”genoptræning København” for at finde en klinik, der kunne hjælpe mig, når jeg en gang kom ud fra hospitalet. Han søgte efter ”fysioterapi København & Valby” for at finde de bedste terapeuter.

Sportsfysioterapeut?

Han søgte sågar også efter ”sportsfysioterapi København”. Hver dag kom han med nye søgeresultater, så jeg selv kunne vælge, efter at han havde siet de bedste fra, og præsenterede dem for mig på sin tablet. Ærlig talt, så var jeg ret ligeglad med, hvem jeg skulle gå til genoptræning hos. Men det var så sødt af ham. Så jeg valgte den, jeg kunne høre, han omtalte bedst. Han ved noget om det. Han er selv læge. Ikke som terapeut. Næ, bare almindelig praktiserende læge. Men hans hjælp var stor. Jeg kom i genoptræning. Og det gik hurtigere, end jeg havde troet. Derfor kan jeg ikke holde ud, at jeg ikke må ride nu, hvor den her Covid-19 er på banen. Jeg skal jo til at genoptræne mine hestes muskler igen, når det er overstået. Og jeg skal nok også have massage som ham her.