Destruktive tanker

Destruktive tanker

Jeg er sikker på, at vi alle af og til kan rammes af destruktive tanker – og af destruktive tanker om os selv. Jeg har selv været halvdeprimeret noget tid eller hængt med hovedet, om du vil. Jeg var fanget i en ond cirkel med destruktive tanker, og det blev bare værre og værre. Til sidst besluttede jeg at få noget psykologhjælp til at få brudt denne onde cirkel og til at få det bedre. Jeg fik nogle gode tips, som har hjulpet mig gevaldigt, så dem vil jeg gerne dele med dig her. At arbejde med sig selv er jo ikke noget, man nogensinde bør stoppe med, så jeg ser stadigvæk min psykolog – dog ikke nær så tit. Jeg får psykologhjælp en gang om måneden, og det hjælper mig til at blive på det rette spor.

Sort og hvid tænkning

Måske tænker du meget i sort og hvidt – Jeg er en taber! Når du har en dårlig oplevelse, tænker du – Jeg kan da heller ikke gøre noget rigtigt!. Du ignorerer det, der går godt, og fokuserer på det, der gik skidt.

I stedet bør du tænke – hvad er chancen for, at den her tanke er sand – eller ikke sand? Hvad ville jeg sige til en ven, der havde disse tanker? Er der en anden måde at se det her på eller en anden forklaring? Hvordan mon jeg ville se på situationen, hvis jeg ikke var så ked af det?

Balanceret selvopfattelse

Mens du krydseksaminerer dig selv, vil du se, at de destruktive tanker tit falder til jorden, og du får et mere afbalanceret syn på dig selv.

Måske er disse tips ikke nok til at få vendt dit tankemønster, og du har brug for professionel hjælp. Det er der ikke nogen skam i – tværtimod. Det betyder bare, at du tager godt vare på dig selv.