Mit køkken blev som nyt

Mit køkken blev som nyt

I foråret skulle vi forsøge at gøre noget ved vores køkken, som længe havde trængt til en overhaling. Da vi ikke havde i sinde at udskifte det hele, gik vi stedet i gang med at overveje, hvordan vi kunne ændre dér, hvor behovet var størst. Vi gik derfor på tilbudsjagt, så vi kunne få råd til alt det, vi manglede.

Køkkenet har altid været et af de vigtigste rum i min familie. Det er her, vi samles, før vi tager i skole og på arbejde, og det er her, vi genforenes efter en lang dag. Derfor er det også vigtigt for mig, at vi føler os tilpas, når vi befinder os i køkkenet, og at det mere er en nydelse end en irritation, når man skal lave mad, ordne opvasken eller lave kaffen.

Da vores køkken længe har haft brug for et frisk pust, besluttede vi os derfor for, at vi ville udskifte nogle af tingene. Egentlig er vi glade for vores design og indretning, så det handlede mest om hårde hvidevarer og andet inventar, som kunne forbedre kvaliteten af køkkenet. Vi blev af vores venner anbefalet at besøge Wupti, som er kendt for lave priser på mærkevarer.

Opvaskemaskine

Da vores gamle opvaskemaskine havde været ustabil i et stykke tid, var det en vigtig prioritering for os. Opvaskemaskinen er en stor hjælp i vores hjem, fordi der ofte er lidt for få timer i døgnet, hvor der er tid og overskud til at gøre noget ved den slags. Vi ville samtidig gerne have en maskine med en lidt større volumen, så vi kunne vaske flere kuverter ad gangen og nøjes med at starte den én gang om dagen.

Det viste sig, at Wupti var det helt rigtige sted at finde en opvaskemaskine. Udvalget var stort i både integrerede maskiner, opvaskemaskiner til underbygning og fritstående opvaskemaskiner. Da vores tidligere maskine var bygget ind under køkkenpladerne, ville vi gerne finde en lignende model. Det lykkedes os at finde frem til en, som havde den ønskede plads, og som samtidig kunne tilbyde forskellige funktioner. På den måde kan vi variere mellem korte programmer, når vi har travlt, og længere dybdegående programmer, når servicen er ekstra beskidt.

Hos Rabatbanditten fandt vi en rabatkode til Wupti, hvor vi kunne få vores maskine med 10 procent besparelse. Da prisen i forvejen lå inden for vores budget, endte vi med at lave en rigtig god handel, som også er en investering til de næste mange år.

Emhætte

Vi var også på udkig efter en ny emhætte, da vi ønskede en bedre udluftning i køkkenet. Samtidig var den gamle emhætte blevet grim og slidt, og vi trængte derfor til en pænere version. Også her kunne vi finde modeller og typer af mange slags. Vi overvejede længe at købe en frithængende model, da det kunne give lidt mere luft omkring kogepladen. Det endte dog med en væghængt model, som passede bedre ind i stilen i køkkenet.

Valget blev også taget, fordi vi fandt en rigtig funktionel model, som kan fjerne langt det meste røg og lugt, når vi laver mad. Samtidig fandt vi endnu engang et produkt, hvor vi fik meget for vores penge.

Køleskab

Køleskabet er vel nærmest det vigtigste inventar i vores køkken. Med en familie på fem skal det ofte fyldes op, og vi kan hurtigt komme i pladsproblemer efter en tur i supermarkedet. Vi ledte derfor efter et køleskab, som kunne give os lidt luft på den front. Også her faldt valget på et køleskab, som kunne integreres på samme måde som det forrige.

Vi var nervøse for, om vi kunne finde en model, som kunne passe i størrelsen, men samtidig give os mere plads til vores varer. Vi fandt dog en håndfuld modeller, som faktisk kunne give os begge dele, blandt andet fordi vi gik en smule på kompromis med frysepladsen, som vi har rigeligt af andre steder.

Også her lykkedes det os at få en rabatkode til Wupti gennem Rabatbanditten, hvor vi kunne spare et væsentligt beløb. Rabatten var helt sikkert afgørende for, at vi valgte en model, som ellers havde været lidt over vores forventede budget.

Kogeplade

Den sidste ting, vi ville skifte, var vores kogeplader. Vi havde i mange år været vant til en gammeldags variant, hvor det godt kunne tage sin tid at koge vandet op eller få panden varm. Vi var derfor på udkig efter induktion. Wupti havde gode priser på kendte mærker som Miele, Siemens og Electrolux, og vores største udfordring var derfor at finde en model blandt de mange gode muligheder.

Vi fandt en kogeplade, som passede ind til resten af køkkenet, og vi er i dag rigtig glade for, at det blot tager et øjeblik at få vandet i kog. Vi har nu fået et køkken, som næsten føles som nyt.