Hvordan laver man en madplan

Hvordan laver man en madplan

Hjemme hos os kan vi godt lide at lave madplaner. Det gør, at vi ikke hver dag skal sige til hinanden: ”Hvad skal vi have at spise i aften?” Vi kan koncentrere os om andre ting, da det allerede er fastlagt via vores madplan for børn og familer for ugen.

 

Vi sætter os sammen hver torsdag aften og laver en liste over, hvad vi gerne vil have at spise den næste uge. Når madplanen er lavet, laver vi en indkøbsliste. Fredag tager vi så på indkøb og får det hele overstået på en gang. Der er selvfølgelig enkelte ting, vi ikke kan købe på forhånd, da vi køber ind for en hel uge. De par småting får vi klaret midt på ugen. Når det er overstået, er vi klar til weekenden og har det hele på plads for weekenden og for den kommende uge. Du kan selvfølgelig gøre det på den dag, der nu passer for dig.

Jeg samler inspiration løbende til nye retter. Jeg har en masse kogebøger, som jeg af og til kigger i, men jeg må indrømme, at Pinterest er blevet en stor inspiration for mig. Du kan søge på alverdens ting, og du kan gemme de opskrifter, du finder på dine egne boards.

Vi ser mange fordele ved at gøre det på den her måde. Det sparer os tid, og vi får altid en varieret kost. Når du er ved at lave ugeplanen, gør det automatisk, at du prøver at finde alsidige retter. Rester bruger vi til frokost, og min kæreste har altid en sund madkasse med.

Har du ikke mod på selv at lave dine madplaner for familien, er der et super godt værktøj på siden her, hvor der er taget hensyn til børnefamilier, sunde madkasser etc.

Hvordan gør du med dine madplaner?