Flytter fra byen

Flytter fra byen

Min bedste ven er helt i kulkælderen. Det har vist noget at gøre med hans datter. Hun flytter nemlig væk fra byen, vi bor i. Han siger, at hans kone er lidt lettet over, at datteren endelig har fundet et sted, hvor hun er glad, og vil bo. Hun er dog ikke så glad for, at det er så langt væk. Men på den anden side siger hun, at det måske kan give dem nogle positive oplevelser sammen i fremtiden.

Til opmagasinering

Deres datter flytter til Oslo. Op til sin kæreste. Hun har endelig fået et arbejde deroppe, og hun ser frem til at komme i gang. Hun har sagt sin lejlighed op til den 1. og er ved at sortere sine ting. De fleste af hendes ejendele skal til opmagasinering her i 8000 Aarhus, men der er få ting, som hun gerne vil have med sig. Bl.a. en lille kommode, et bord og en seng. Det er ikke så mange ting, men det har – efter hvad min ven fortæller mig – voldt hende store besværligheder at finde, at flyttefirma i Aarhus, som vil hjælpe hende med at få tingene derop. Måske fordi det ikke er en hel husholdning, der skal flyttes. Jeg er ikke helt sikker. Min kammerat siger, at flyttefirmaet har sagt til hende, at de jævnligt har flytninger til Norge, men fordi det er så få ting, der skal flyttes for hende, så vil de helst ikke køre med en halvtom lastbil derop. Derfor vil de vente til der er en eller to andre, som også har få ting, der skal køres derop.

Det giver mening

Det giver mening. Det vil jo koste en formue for hende at få en hel bil kørt op bare for 3 tings skyld. Dieselolien alene koster vel det samme som en billig flybillet til Oslo. Hvis ikke mere. Hvis de er 2, 3 eller flere, der kan dele den omkostning, så vil det da kunne svare sig at være tålmodig med at få tingene derop. Hendes andre ejendele skal jo alligevel til opbevaring.

Min kammerat har dog fortalt mig, at hans datter er et utålmodigt væsen. Hun har faktisk undersøgt, hvad det vil koste at få sendt tingene til Oslo med fly. Men det kan slet ikke svare sig. Det er jo nogle forholdsvist tunge og pladskrævende ting.
Da hun fandt ud af det, var hun ret gal i skralden, siger han. Men hun må finde sig i, at man ikke altid kan få tingene til at flaske sig, sådan som man forestiller sig det.

Flytteudgifterne

Jeg kunne ikke lade være med at spørge ham om, hvorfor de ikke bare læsser tingene på hans store bils tagbagagebærer, og så bare kører tingene derop. Så ville hun spare flytteudgifterne – og flybilletten – og de ville alle sammen kunne få en tur til Oslo, fordi de har en grund til det.

Det havde min kammerat også overvejet, men da han havde foreslået sin datter, den løsning, havde hun allerede lavet en aftale med flyttefirmaet. Så han, og hans kone må vente med at komme en tur til Oslo, indtil hun har fået sine ting derop.