Foredraget fik jeg alligevel

Foredraget fik jeg alligevel

Det foredrag, som jeg skulle have hørt, blev naturligvis aflyst – fysisk. Det blev dog afholdt via en af de her digitale platforme, hvor man kan samle en masse mennesker. Og det var et bragende godt foredrag. Det handlede om den måde, vores børn bliver undervist på i folkeskolen.

Så humoristisk

Det var en usandsynlig, humoristisk foredragsholder, som holdt det. Selvom han var meget kritisk overfor den måde, vores børn bliver undervist på, så formåede han at forklare os sine holdninger på en måde, så jeg ikke kunne lade være med at grine højt.
Det ville have været en kæmpe oplevelse at opleve ham sådan live. Det kunne bare ikke lade sig gøre. Jeg håber dog, at jeg får chancen til det en anden gang.

Nogle af de pointer, som foredragsholderen fremlagde, var meget tankevækkende: Fx var han meget kritisk overfor den her samlebåndsmåde, som skolesystemet er bygget på. Man kommer i første klasse, når man er så eller så gammel. Og så går det slag i slag indtil, man en dag står med sit afgangsbevis i hånden. Han mener, at det burde der ændres på. Han mener, at det er uretfærdigt over for et 10-års barn, at det skal gå i 3. eller 4. klasse, når det slet ikke er parat til det. Eller omvendt, når det faktisk har kapacitet til at lære meget mere end kravet, i de klasser er.

Gode forklaringer

Han kom med en lang forklaring om, at selvom systemet er ved at undergå reformer, så ændrer det sig i bund og grund ikke, fordi de hænger fast i tankegange, som er ligeså gamle, som dengang undervisning blev tilgængelig for alle. (Under oplysningstiden!) Spændende og meget tankevækkende, synes jeg.

Jeg har besluttet, at jeg absolut vil høre hans næste, planlagte foredrag om humor på arbejdspladsen med den samme foredragsholder. Det bliver en oplevelse – og i min verden er humor bare alt!