Ungdomskriminel?

Ungdomskriminel?

Vi har fået et brev om, at vi skal til møde med vores datter i Ungdomskriminalitetsnævnet. Det kom som et chok. Der er anført noget med hærværk. Vi har længe vidst, at vores pige er vild, men vi har på intet tidspunkt tænkt på, at hun kunne finde på at ødelægge andres ting. Hun har altid været meget forsigtig. Sådan i forhold til at vise sin personlighed. Man kan sige, at hun altid har været genert. Hun er 13 år gammel.

Hun har ændret sig

Vi har dog lagt mærke til, at her i løbet af de sidste 5 uger har hun ændret sig. Hun er begyndt at klæde sig på i mærkeligt tøj. Hun er også begyndt at være ude til temmelig sent om aftenen. Jeg har haft fat i hende for at høre, om der er noget galt. Hun fortæller mig, at det er det ikke. Hendes nye venner er bare lidt forskellige fra de gamle, hun havde. De er sjove at være sammen med, siger hun. Jeg må sige, at jeg er bekymret for hende. Jeg bryder mig ikke om, at hun er ude så længe om aftenen. Men det er en hårfin balance at skulle finde med en datter, der er i puberteten, og som faktisk godt kan have et voldsomt temperament. Selv om hun udadtil virker genert.

Skænderier

Vi har da også haft nogle skænderier med hende om det. Men nu, hvor jeg sidder med det her brev i hånden, så er hun vist gået over stregen. Hun har ikke nævnt meget om, hvad hun laver sammen med sine nye venner. Bare sagt at de går rundt omkring i området og snakker om alt muligt. Jeg er gal på hende. Men vælger at tage en alvorlig snak med hende, når hun kommer hjem. Jeg må tøjle mit eget temperament, så hun ikke får et chok, når jeg spørger hende om, hvad hun og hendes venner har lavet.
I brevet står der, at ungdomskriminalitetsnævnet vil se os alle 3 til møde om 3 uger – og at vi har mødepligt. Mere står der sådan set ikke.

Vi skal have advokat med

Jeg ringer til vores advokat i Horsens for at få ham til at forklare, hvad det kan betyde. Han fortæller, at det er et møde, som er sat i stand efter en anmodning fra politiet. De må have fået en anmeldelse om noget hærværk og har hende muligvis mistænkt for at have deltaget i det. Da jeg spørger ham, om vi kan nægte at deltage, fortæller han, at det kan vi ikke – og at det faktisk ville være uklogt. Mødet er indkaldt for at belyse sagen fra alle sider. Hvis vores datter har deltaget i hærværket, så vil der foretaget sanktioner mod hende. Hvis det viser sig, at hun ikke har deltaget, så bliver der ikke nogen sag mod hende.

Da hun er under den kriminelle lavalder, kan politiet ikke sigte hende. Det er derfor, mødet sættes i stand. Han forklarer mig også, at han gerne vil støtte os, hvis der kommer en sag. I første omgang skal jeg lige have talt med min datter, inden jeg forpligtiger vores gode advokat.