Hvem sælger miljøvenlig emballage?

Hvem sælger miljøvenlig emballage?

Alle er bekymrede over, hvordan det vil gå med økonomien. Der er en masse debatter i medierne om, at vi kommer ind i en global krise igen. Og ja, det ser også sådan ud. Når man ser det store billede. Det har måske noget at gøre med, at vi generelt ikke har været så gode til at omstille os til den nye tid, som har været under opsejling i mange år nu. Siden internettet er kommet ud til alle mennesker, har vi stort set ikke været gode nok til at bruge de nye teknologier, som internettet faktisk tilbyder os. Nogle samfund har i de sidste par måneder været inde i en kæmpe omvæltning. Fx et lille land som det jeg bor i.

God udnyttelse

Her har administrationen ikke været særlig dygtig til at udnytte internettets muligheder. Men jeg skal sandelig love for, at der er sket meget på ualmindelig kort tid. Faktisk er det sådan, at mange af de meget tidsslugende og bureaukratiske processer nu kan gøres på ganske få dage. Der, hvor det, inden Covid-19 brød ud, kunne tage op til flere år for pensionister at få deres pension godkendt – og udbetalt, kan det nu ske på ganske få dage. Der, hvor det før i tiden, slet ikke var almindeligt at modtage undervisning via internettet, er det nu blevet dagligdag for børn og unge. Det er da gode fremskridt.

Ikke bekymret her

På det individuelle plan er jeg dog slet ikke bekymret. Faktisk så har jeg været i gang med min lille e-shop i lang tid. Og jeg har da set på mine tal, at salget er steget kraftigt. Faktisk så kraftigt, at jeg ikke helt kan følge med. Jeg arbejder i døgndrift.
Det vil måske glide lidt tilbage, når vi kommer tilbage til en nogenlunde normal hverdag igen. Men jeg skal være forberedt på det, så jeg kan holde på de fleste af kunderne, der er dukket op.
Et af de tiltag, jeg har valgt at gøre meget ved, er at gøre meget ud af at fortælle mine kunder, at jeg gør mit bedste for at bruge bæredygtige materialer. Både i produkterne, jeg fremstiller, og så sandelig også i den emballage, jeg bruger. Jeg handler jo kun hos Jakodan Emballage.

Miljøvenlig indpakning er et must

Jeg har opdaget, at der findes nogle bitte, små virksomheder, som faktisk producerer miljøvenlig emballage. De laver alt lige fra indpakningspapir af genbrugspapir til poser af genbrugsplast. Jeg skal have fat i dem for at høre om, de allerede producerer forsendelsesposer og konvolutter i de størrelser, som jeg oftest har brug for.

Indpakningen er jo det første signal, man sender til kunden, når de modtager den vare, de har bestilt. Og mange af mine kunder tilhører netop den gruppe, som virkeligt har taget klimaproblemerne til sig. De værdsætter, at mine produkter er lavet af genbrugsmaterialer, og jeg er sikker på, at de også vil værdsætte, at deres varer kommer i bæredygtig emballage. Der er jo intet i vejen med den slags materialer. De er af den samme kvalitet som alle andre former for emballage. Måske er de ikke helt så farverige. Det betyder jo ikke, at de ikke også kan være pæne. Når alt kommer til alt, så er det jo varen, de vægter højest.