Kampen for bedre sundhed

Kampen for bedre sundhed

Det er egentlig ganske interessant at se, at der er store forskelle på, hvordan mennesker tackler deres sundhed og livskvalitet – og at der ofte er stærke sociale sammenhænge mellem det at leve sundt kontra det modsatte. Der synes at være en holdning blandt mindre velstillede og dårligt uddannede mennesker om, at det ikke betyder så meget, hvad de spiser – og hvor meget. Det er selvfølgelig noget af en påstand, men lad mig bare uddybe den lidt. Lad mig starte med at citere en herre, jeg kender:

Social ståsted og fastfood

Hvis du besøger en McDonalds eller en Burger King et sted i Danmark, vil du med garanti observere en række forhold:

  • Bilerne på parkeringspladsen er af ældre modeller – og ikke ligefrem luksusbiler
  • Klientellet består for en stor dels vedkommende af mennesker i billigt tøj inkl. joggingtøj
  • Andelen af overvægtige blandt klientellet er enorm – og langt over de godt 40%, der er landsgennemsnittet

Arealerne omkring en McDonalds bærer også tydeligt præg af, at klientellet er af en mere primitiv oprindelse. Der flyder affald overalt, for den slags bekymrer man sig ikke om i de kredse.

Det er jo ganske hårde ord, og de blev også bragt til torvs engang som en provokation. Afsenderen var naturligvis ham her, der jo er kendt for at sætte tingene på spidsen for at skabe en dialog og debat.

Nemt at lære om sundhed i dag

I dag er det ganske nemt og enkelt for alle at lære om ernæring og sundhed. Internettet bugner af gode og valide informationer, og et fremragende eksempel på det er hjemmesiden ALUN.DK, der har et helt enormt stort indhold af yderst velskrevne og gode artikler, der kan lære læseren det sidste nye, når det handler om sundhed, slanke sig og meget mere.

Hjemmesiden byder på en hel sektion om sund kost, som jeg altid vender tilbage til jævnligt, da der her er tale om reel viden, der ikke er farvet af en sponsorerende industri.

Hvad gør du for at holde dig sund?

Det kunne være overmåde interessant at høre lidt fra dig om, hvad DU gør for at holde dig sund? Spiser du efter en særlig diæt? Eller er du ligeglad? Har du erfaringer med en af de meget kendte kure som LCHF, Atkins eller måske den lettere hysteriske 30 bananaer om dagen kur?

Ordet er dit – lad os høre!