Mere drama

Mere drama

Du er bare så træt. Træt af at høre på gode råd fra gamle onkler og tanter om, hvilket karrierevalg du skal lave. Du ved godt, at de mener det godt for dig. Du kan jo godt se kærligheden til dig i deres øjne. Du ved, at det betyder meget for dem, at du lytter til dem. Du ved dog også godt, at du ikke behøver at følge deres råd. Og det gør du klogt i. Sommetider har onkler, tanter og forældre bare slet ikke føling med virkeligheden. Her er det, at du skal være realist. Du skal være så meget i kontakt med hverdagen, så du kan tage de bedste beslutninger for dit liv.

Ikke så nemt

Er det nemt? Nej. Det er bestemt ikke nemt. Og derfor har du måske brug for at tage en pause i dit liv, så du senere hen kan tage de rigtige beslutninger. Måske står du i den situation, som mange andre unge mennesker på din alder er i: I er stressede. I har brug for rum og tid, så I kan foretage de rigtige valg – for jer selv – men også for dem I har kære. Sådan et valg, er svært at foretage. Især når man er ung. Og her er det, at jeg gerne vil gøre dig opmærksom på, at der findes nogle steder, derude, hvor du kan få tid, rum, plads og gode vibes, så du kan senere hen kan lave et godt valg.

Teater og drama i skolen

Mit forslag går konkret ud på, at du melder dig ind på en drama efterskole som den i Nørre Åby! Og jeg mener en drama efterskole! Hvorfor? Fordi her vil du lære at sætte tingene på spidsen. Du vil lære, hvordan du kan bruge enkle midler til at formidle dit budskab. Ja, det kræver et år af dit liv. Ikke fordi det er en drama efterskole. Blot fordi det er en efterskole. Og det har du brug for. Et år, hvor du har muligheden for at eftertænke alt det, der har gået dig på i de sidste par år.

Samtidigt har dine forældre måske, også brug for tid til at tænke sig om. De har måske lagt et stort pres på dig. Så stort et pres, at du gik til grunde. Du skal finde tid til at kunne tale med dem om det på en god måde. En måde, hvor I sammen finder en god tone og en god linje at kommunikere med. Alt det kan et ophold på en drama efterskole lære dig, Du tror det måske ikke. Men tænk lige lidt efter her: Alle de skuespillere, som du kan lide, har en ret god idé om, hvad drama og kommunikation er. Så hvorfor afviser du på forhånd muligheden for at lære noget fra dem?

Du kan starte med at åbne dit sind. Åbne det for nye tanker. Jeg er sikker på, at du får et godt ophold på efterskolen. Jeg er dog endnu mere sikker på, at når du har fundet ind til dig selv, så vil et ophold på en drama efterskole være den bedste løsning.