Typer af gavepapir?

Typer af gavepapir?

Du skal til fest snart. Det er hos et medlem af din nære familie. En rund fødselsdag. 10 år gammel. Niecen. Hun skal fejres med rigtig fin middag for hele den pukkelryggede familie. Det er en del af hendes oplæring som god værtinde. Hun skal dog også have en fest for klassekammeraterne. Der skal de danse. De skal spise lagkage og burgers. Men til middagen, som skal afholdes en lørdag – sen eftermiddag eller tidlig aften her i vinterens mørke, skal der kredses om hende. Du har skrevet en lille tale til hende. Du kender hende jo fra, førend hun blev født. Din søster fik dig godt med ind i sin graviditetsproces – og du er naturligvis gudmor. Så hun skal have en rigtig fin gave.

Gaven skal pakkes ind

Måske et lille – men værdifuldt smykke. Måske et helt nyt kit til hendes hobby. Måske skal det bare være den der hundedyre ride hjelm, som har bling på ydersiden. Under alle omstændigheder skal gaven pakkes ind. Og det er noget, du gerne selv vil gøre. Du har jo alt for ofte set, at gavepapiret, som de bruger i butikkerne, er grimt. Storblomstret. I kedelige efterårsfarver. Gavepapir til en kedelig æske chokolade. Det er ikke gavepapir på tilbud, som kan bruges til en fin gave til en 10-års fødselar. Hvad gør du? Du beslutter først, hvad du vil give din niece i fødselsdagsgave. Klart.

Selve gaven

Dernæst går du en tur i byen for at finde et sted, hvor du kan købe gaven. Den er dyr. Derfor vil du ikke købe den over nettet. Du vil gerne se gaven – fysisk – live! Du finder forretningen, hvor du kan købe den genstand, som du vil give hende. Du køber den – og får naturligvis tilbuddet om at få den pakket ind, som en gave. Du siger pænt nej tak til tilbuddet om gaveindpakningen. Du siger dog ja tak til at få sat et lille byttemærke på prismærket. Du beder også om at få æsken, som genstanden ligger i med. Du betaler måske ekstra for at få gaven lagt i en plasticpose, så du nemmere kan transportere den hen til bilen. Så langt så godt. Men hvad så?

Gavepapiret i det rigtige design

Ja, der er jo gavepapiret, som du skal have pakket æsken ind i! Det må du finde. Du går derfor hen til en stor boghandler eller en forretning med kontorudstyr. Du leder efter en rulle gavepapir der fås i mange designs. Du finder da også en rulle, der er 10 m lang. Det står der i det mindste på den cellofan, som gavepapiret er emballeret i. Du køber den rulle, som du synes bedst om. Du køber også gavebånd, der passer i farven til gavepapiret. Og et lille, fint kort, med et smukt motiv. Du får gavepapir, gavebånd, fødselsdagskort – og måske en ny kuglepen – lagt i en pose, inden du betaler og tager hjem. Alt er fint.

Du sætter dig derfor ved køkkenbordet og begynder at pakke gaven ind. Fint. Med forsigtighed og omhu. Du glæder dig til at give hende gaven. Er det ikke bare en dejlig følelse? Altså at skulle give et fin gave til et lille menneske du holder af?