Mit projekt med en høvlebænk

Mit projekt med en høvlebænk

De sidste ugers nedlukning af landet har virkeligt taget på mit humør. Jeg er normalt en glad person. Jeg har som regel ikke problemer med, at jeg keder mig. Men de sidste 14 dage har det altså været lidt et problem. Jeg har ligesom udtømt hele min to-do liste med ting og projekter, jeg skulle lave herhjemme. Jeg har fået syet de knapper i skjorterne, jeg skulle. Jeg har fået malet ude i køkkenet. Jeg har smidt en masse gammelt ragelse, jeg ikke har brug for længere ud. Jeg har sågar også fået taget mig sammen til at reparere emhætten. Den fungerer fint nu. Det var faktisk kun et spørgsmål om at få renset filteret godt. Det er gjort nu, og min kone er super glad. Det er hende, der står for madlavningen her!

Nyt projekt

I de sidste 14 dage har jeg så ledt efter et nyt projekt. Men min fantasi er ligesom lidt begrænset. Jeg har dog været på internettet og YouTube for at finde projekter. Og der er faktisk noget, som jeg har lyst til at lære: At arbejde mere med træ. Det kunne være fedt selv at kunne bygge det skab, som vi har brug for ude i entreen.

Brug for skruetvinger

Det har naturligvis også ført til, at jeg har indset, at der er en del værktøj, som jeg ikke har, og som jeg må lære at bruge, inden jeg kaster mig ud i skabsprojektet. For det første vil jeg få brug for nogle skruetvinger – sådan nogen her: https://www.dorchdanola.dk/produkter/handvaerktoj-vaerktoj/tvinger-og-limklemmer/skruetvinger.html , som skal bruges, når jeg limer træet sammen. For det andet, så får jeg brug for en sav. Sådan en elektrisk en, man kan have stående fast et sted, og som man bare sender træet igennem, efter at man har taget de rigtige mål. Men jeg må jo indse, at det bliver et stort projekt, som nok aldrig bliver til noget.

Plads til en høvlebænk?

Ikke for mig. Fordi: Hvor i alverden skal jeg få plads i lejligheden til en af de lækre høvlebænke, jeg også har set på nettet? Man kan jo dårligt udføre et ordentlig stykke arbejde med træ uden en høvlebænk. Men sådan en er jo ret stor. Det er jo nærmest et stort møbel. Og jeg er ikke sikker på, at min kone bryder sig om at have høvlspåner i stuen. Jeg kunne ellers godt finde på at sætte sådan en høvlebænk op derinde. Men indrømmet. Der er grænser. Så det bliver ikke mig, der køber den næste høvlebænk. Havde jeg en garage eller et hus med kælder, så havde jeg helt sikkert købt en. Men det gør man altså ikke, når man bor i lejlighed.

Så jeg er ved at lede efter et mindre projekt, jeg kan kaste mig over – noget lidt mere handy så at sige. Måske noget med elektronik. Det kan godt tænkes, at det bliver det, jeg skal koncentrere mig om. Indtil jeg finder på et projekt, som vi virkeligt har behov for. Skabet i entréen bliver ikke til noget. Det er jeg sikker på. Jeg gider ikke ligge på knæ med en hammer og en håndsav for bare at få frustrationer over, at jeg ikke har de rigtige redskaber.