Rent skal det være

Rent skal det være

For nogle uger siden besluttede jeg mig for at gå på internettet for at lede efter hjælp til rengøringen herhjemme. Jeg søgte bl.a. på ”Rengøringshjælp”, ”rengøring København” og ”hjælp rengøring”. Det var noget af en udfordring, jeg kastede mig selv ud i. Man kan jo få alt. Bare man betaler for det. Mine søgninger viste både store og små firmaer, der tilbyder hjælp til rengøringen. Mange taler om professionel rengøring. Endnu flere taler om erhvervsrengøring og rengøring af kontorer.

Hvad med vinduerne

Nu er mit hjem jo ikke en professionel arbejdsplads. Det er heller ikke en virksomhed eller et kontor. Det er en bolig, hvor vi bor 3 mennesker. En ganske almindelig bolig. Desværre var der ikke et eneste af firmaerne, som tilbød ”Rengøring af dit hjem”. Jeg så det i hvert fald ikke. Det fik mig til at sætte mig ned for at tænke mig om. Spørgsmålet er ikke, om jeg kan få hjælp til rengøringen. Jeg skal bare finde ud af at finde den. Så for mig måtte jeg præcisere min søgning. Så, i første omgang måtte jeg lige definere for mig selv, hvad det egentlig er, jeg vil have hjælp til.

Støvsugningen? Faktisk ikke. Det er jo nemt nok. Vask af køkkengulvet? Heller ikke. Strygning af sengetøj? Måske det kunne være rart ikke at skulle stå og bruge min tid på det. ”Strygning af sengetøj” blev derfor sat på min liste over søgninger, jeg skal have lavet. Det kan da sagtens tænkes, at jeg finder en venlig person, der elsker at stryge. Kan man få et ekstra afdrag på sin skat for den slags ydelser? Det vil jeg tro, man kan jo få fradrag, hvis man hyrer rengøringshjælp. Hedder det ikke håndværkerfradraget eller noget i den stil? Det er jo da et servicejob trods alt.

Vinduespolering skal jeg have

Det næste, som jeg fik identificeret som noget, jeg virkeligt gerne vil have hjælp til, er vinduespudsning. Det er et job, jeg virkeligt ikke bryder mig om. Jeg kan ikke begrunde hvorfor. Det er bare sådan. Derfor står der på min to-do-liste: ”Vinduespudsning København” nu. Jeg håber ikke, at det bliver en søgning, der ender lige så frustrerende som søgningen efter rengøringshjælp. Måske, måske ikke. Jeg må se. Og så må jeg i det hele taget lære at blive bedre til at lave søgninger på internettet. Det sker nemlig ofte, at jeg måske laver meget generelle søgninger. Og så bliver jeg jo kastet rundt i hele verden. Hvis jeg fx bare skal lede efter et par Levis, så får jeg jo muligheden for at købe dem overalt i verden. Og så kan jeg sidde der og blader i Googles katalog over cowboybukseforhandlere online. Det er det rene tidsspilde.

Håndværkerfradrag måske?

Måske burde jeg gå en anden vej: Jeg kigger først efter hvad jeg egentlig kan bruge håndværkerfradraget* til. Måske kan jeg få skattefradrag, hvis jeg hyrer en vinduespudser fast. Det er da værd at undersøge ikke. Hvis jeg nu ikke kan få fradrag for at få mine vinduer pudset, så kan jeg da se, hvad jeg kan få fradrag for. Ikke. Tænker, at det må være den bedste vej frem. *Du kan få fradrag til vinduespudsning – både ude og inde.