YouTuber mikrofon?

YouTuber mikrofon?

Du har lige startet din egen YouTube kanal. Den handler om mad, din hverdag og skønhed. Og du har faktisk allerede fået mange flere følgere, end du havde drømt om, da du startede kanalen for 18 måneder siden. Du startede kanalen, fordi du havde meget mere tid derhjemme. Noget skulle tiden gå med. Der var jo lockdown. Alle var hjemme. Så du optog en video af din ældste søn, som hjalp dig med madlavningen en dag. Det var bare sådan en video for sjov. Du ville sende den til din mor for at fortælle hende, at I havde det godt. Den video blev optaget på din mobiltelefon. Og din mor reagerede med en meget positiv reaktion.

En ide blev født

Det satte tankerne i gang: Hvorfor ikke lave en kanal på YouTube, hvor du viser, hvordan du laver forskellige måltider. Hvor du viser, hvordan hverdagen er for dig og din familie. Og hvor du viser alt, hvad du ved om skønhed, pålægning af makeup og hudpleje? Du startede for sjov. I dag har du ret mange følgere. Faktisk er kanalen begyndt at give dig lidt ekstra lommepenge.

Du har derfor besluttet, at kanalen skal videre til næste niveau. Du har lagt en plan for hvilke videoer du skal have produceret, og hvor ofte du vil udsende dem. Du har lært, at konsekvens er nødvendigt. Ellers falder følgerne fra. Du har besluttet, at de penge, du allerede har tjent via kanalen, skal bruges til en generel opgradering af dit udstyr. Der skal købes tripods. Der skal købes mindst et bedre kamera. Der skal købes en god mikrofon, så du kan lave voice-over på videoerne. Det er lidt for besværligt at lære et manuskript udenad, inden videoen bliver optaget. Desuden skal du anskaffe dig nogle bedre lamper, så billedkvaliteten også bliver bedre. Endelig er du allerede ved at undersøge, hvilken applikation der passer dig bedst, når du redigerer videoerne. Du har travlt. Men lige nu skal det nye udstyr altså købes.

Den bedste mic er Shure

Det kan være noget af en labyrint at bevæge sig ud i. Mange andre YouTubere har altid en liste til links med produkter, de bruger til videooptagelserne, de laver. Du har da også fundet et godt kamera. Og så har du også lagt mærke til, at mange anbefaler en Shure SM7B studio mikrofon som her. Så den vil du muligvis købe, så snart du har fået den næste udbetaling fra YouTube. Lige nu har du ikke penge nok. Men du kan allerede se nu, at du muligvis vil få en stor nok indtjening i næste måned. Så mon ikke, at du kan købe den om få uger.

SM7B modellen

Imens du planlægger emnerne for de næste videoer, finder du også tid til at læse lidt mere om mikrofoner og især om Shure SM7B, fordi du vil gerne have, at lyden bliver bedst mulig. Der skal ikke være rumklang på dine. Intet irriterer dig mere, end den der lyd, der minder om, at den, der laver voice-over, sidder og taler med en spand over hovedet. Og det er jo det, en Shure SM7B kan hjælpe dig med. Den kan ligesom holde meget af rumklangen væk.